Ukoliko imate pitanja

Nazovite:+385 91 607 2651

E-mail:info@mojefinancije.hr

Saznaj više

business handshake two businessman shaking hands office
KREDITI BEZ RIZIKA.

Nenamjenski krediti

Nenamjenski krediti omogućuju korištenje financijskih sredstava prema potrebama i željama korisnika kredita.

Vrste nenamjenskih kredita

  • dopušteno prekoračenje po tekućem računu. Najčešće je korišten nenamjenski kredit zbog lake dostupnosti, a iznos u pravilu ovisi o visini redovitih mjesečnih primanja vlasnika tekućeg računa.
  • Gotovinski kredit Odobrava se bez utvrđivanja namjene, pri čemu se sredstva isplaćuje na račun korisniku kredita, koji se potom njome koristi prema vlastitim potrebama i za namjenu koju želi.
  • Lombardni kredit Odobrava se na temelju zaloga: depozita, police osiguranja, udjela u fondovima …, koje služe kao osiguranje povrata kredita.
  • Hipotekarni kredit, Gotovinski kredit s nekretninom kao instrumentom osiguranja. Vrlo koristan kada je potrebna veća količina sredstava a postoji nekretnina na kojoj nema hipoteka
KREDITI BEZ RIZIKA.

Namjenski krediti

Namjenski su krediti samo oni krediti kod kojih se sredstva smiju potrošiti isključivo u svrhu za koju su odobreni i u pravilu imaju malo nižu kamatnu stopu u odnosu na nenamjenske kredite.

Vrste namjenskih kredita

  • Potrošački kredit. Obično se odobrava na temelju ispostavljenog predračuna za kupnju neke robe ili na temelju ponude koju je izdao prodavatelj. Odobravaju se za različite namjene kao npr. za kupnju namještaja, bijele tehnike, tehničkih aparata, automobilske opreme, građevinskog materijala…
  • Kredit za kupnju motornih vozila. Odobrava se na temelju ispostavljenog predračuna za kupnju vozila.
  • Studentski/učenički kredit Odobrava se za plaćanje troškova studiranja (u zemlji i u inozemstvu), a moguće se njime koristiti i za plaćanje školarine.
  • Stambeni kredit. Odobrava se za kupnju, izgradnju ili adaptaciju kuće odnosno stana. Uz gotovinske kredite, najčešći oblik kredita koji podižu građani
Low angle image of two men in formal wear sitting at the desk and and signing agreement.

Što je refinanciranje kredita

Refinanciranje  zamjena starog kredita sa novim koji je povoljniji. Refinanciranjem se može smatrati i kada se stari kredit, koji je u procesu otplate, zamijeni novim, sa dužim dospijećem, u cilju smanjenja mjesečne otplate anuiteta.

Krediti za refinanciranje omogućuju refinanciranje postojećih kreditnih obveza i zaduženja, odnosno pronalazak povoljnijih kreditnih linija